BETON AMPRENTAT

Este un sistem de pavare ce se realizeaza prin imprimarea unui strat crud de beton special (beton ce contine fibre elastice, pentru protectie la aparitia fisurilor, si aditivi pentru marirea rezistentei la ciclurile inghet-dezghet) cu ajutorul unor matrite care imita aspectul pietrei naturale, caramizii, gresiei etc.
Culoarea dorita de client espe obtinuta cu ajutorul unui colorant special (praf) care are dublu rol : acela de a asigura culoarea aleasa cat si rol de a ridica duritatea betonului.
Utilizind matritele adecvate, se pot realiza suprafete mari sau trepte din beton amprentat, fara rosturi, cu un aspect autentic de blocuri masive de piatra naturala.
         Se poate aplica cu succes fiind totodata o solutie ideala la amenajarea zonelor rezidentiale, centrelor comerciale, parcurilor de distractie, pietelor, parcarilor, statiilor de benzina, teraselor, drumurilor de acces, cat si a spatiilor mai inguste precum alei pietonale, trotuare, piscine etc.

In tehnologia betonului amprentat se folosesc materiale inovatoare din domeniul betonului decorativ.
Colorantul-intaritor care este intins pe suprafata betonului crud, formeaza dupa uscare un strat foarte dur,foarte rezistent la actiunea UV. Acesta este de fapt un amestec uscat de ciment, agregate dure, aditivi si pigmentistabili UV, fiind disponibil intr-o gama larga de culori..

     Durabilitatea si rezistenta la intemperii, fac din betonul amprentat, principalul motiv pentru a fi folosit in spatii exterioare precum parcuri si gradini. In aceasi masura se poate integra in centre comerciale, magazine si alte zone aglomerate.
Betonul amprentat si-a facut aparitia acum mai mult de 30 de ani, dar acum cand a inceput sa fie din ce in ce mai cerut pe piata romaneasca, datorită rezistentei si diversitati de culori și texturi. Betonul amprentat este in aceeasi masura, modern cat si rustic.

    Betonul amprentat se poate procesa intr-o mare varietate de culori. Pe de alta parte se pot crea modele si desene folosind culori distincte. Singura limita este imaginatia.
Se poate alege intr-o mare varietate de modele, de la diverse modele de piatra pana la imitatie de lemn. Deasemenea se pot combina diferite modele pentru a crea dstinctii intre diferite ambiente.

    Betonul amprentat este unul dintre cele mai rezistente materiale de construccie folosit pentru pavaje. Este rezistent atat la inghet si umezeala, acciunea coroziva a soarelui cat si contra petelor de ulei si grasimi.
Aceasta calitate a betonului amprentat este una dintre cele mai apreciate. Impremeabiliatea previne infiltratii in garaje subterane si umezeala in case si edificii in general.

Pavajele din beton amprentat se executa oriunde se poate turna beton. Indiferent de climat, pot fi produse suprafete frumoase, cu durabilitate, care sa depaseasca oricare alte forme de pavaj.
Made with
by the TECNOPAV  SRL